A Merry Visual Update! Happy Holidays!

 In News, Sketchnoting

Hallo!

Ik heb leuke berichten te delen tijdens deze feestdagen periode. Helemaal tijdens deze donkere, koude en natte dagen!

EEN TERUGBLIK

Afgelopen jaar heb ik veel gewerkt als Visueel Journalist en Illustrator. Buiten lock-down periodes tekende ik op een muur, in het echt, met stiften en markers. Tijdens lock-down digitaal, in een tv studio of op afstand gedurende een Zoom sessie. Net zo leuk als live en het trekt veel deelnemers. Het doel is altijd ‘verbeelden’ wat een ander vertelt, zodat het bericht goed begrepen en ‘zichtbaar’ wordt voor het publiek. De kern van de presentatie of evenement verpak ik graag in een kunstwerk, zodat je er naar blijft kijken!

Workshops online geven was ook succesvol: studenten van een HBO opleiding waren enthousiast over de online Visual Thinking workshops!

Wat velen niet weten dat ik ook een kunst-illustratie tak heb: Art by Vanessa Koster.

Hier maak ik illustraties voor boeken, workshops voor scholen en bibliotheken, wenskaarten en kunst: voornamelijk schilderijen van huizen.

HEEL VEEL MOGELIJKHEDEN

Juist in deze ‘nieuwe lockdown’, tijdens deze feestdagen, waar veel evenementen gecancelled zijn, wil ik laten zien wat er allemaal ‘wel’ kan! Mogelijkheden zijn: het laten tekenen van je vergadering of (book) presentatie, je jaarverslag laten verbeelden of een infographic inzetten.

Een persoonlijk stripverhaal aanbieden bij een jubilea. Of een illustratie van je team. Zo’n handgemaakt persoonlijk kado is enorm veel waard en blijft je leven bij!

Gaat een presentatie, kerstborrel, jubilea of (team) evenement niet door?  Je zou het kunnen opvullen met een digitaal “teken” evenement. Zoek je nog een kerst-uitje zoekt voor je team? De workshops die ik geef, worden ook online aangeboden!

Last but not least: Nu we toch weer achter het scherm vergaderen: Ik heb de  persoonlijk getekende “zoom” achtergond geïntroduceerd! Handig om een huis of rommelige achtergrond te verbergen, origineel en ‘persoonlijk’, een visueel verhaal van jou en/of je bedrijf! Daarnaast is het te gebruiken als social media balk, achter je foto.

Voor alles wat mogelijk is, nodig je uit om te kijken op mijn websites: www.sketchandtalk.com en www.artbyvanessakoster.com
Normaliter werk ik ook voor grote live events, samen met http://www.getekendverslag.nl. Omdat dat nu niet kan, in verband met de gedeeltelijke lock-down, heb ik alle tijd om nog wat leuke opdrachten online of vanuit mijn studio te maken.

En natuurlijk alvast hele fijne en artistieke feestdagen!

Vanessa Koster

Recent Posts
Jakoba gebouw HvA